Forældresparring

Få hjælp til at støtte dit barns udvikling med forældresparring

Som forælder kan det være en udfordring at navigere i de mange spørgsmål og bekymringer, der følger med forældreskab. Det kan være svært at vide, hvordan man bedst kan støtte sit barn i dets udvikling og trivsel. Hvis du som forælder føler dig usikker på, hvordan du kan hjælpe dit barn bedst muligt, kan forældresparring være en god løsning.

Forældre sparringspartner med fokus på angst, udvikling og trivsel
Som forældre sparringspartner kan jeg hjælpe dig med at besvare dine spørgsmål og give den støtte og rådgivning, du har brug for. Med min baggrund som ergoterapeut, med viden om bl.a. angst, traumer og udvikling, kan jeg hjælpe med at identificere symptomer og tegn på angstproblematikker og anden mistrivsel hos dit barn. Jeg vil også kunne afgøre, sammen med dig, om der er behov for yderligere støtte eller behandling.

Udover at give dig denne afklaring, vil jeg også kunne hjælpe dig med at udvikle strategier og teknikker til at støtte dit barns positive udvikling og trivsel. Du kan forvente, at jeg vil lytte til dine bekymringer og udfordringer og give dig tilpasset sparring og rådgivning. Min målsætning er at hjælpe dig med at føle dig som en mere selvsikker og kompetent forælder, der er bedre rustet til at hjælpe dit barn med at vokse og udvikle sig.

Du kommer, som forælder, måske ofte i tvivl;

Du kan som forælder have mange spørgsmål, når det kommer til at støtte dit barn. Her er nogle af de spørgsmål, som du måske har, hvor forældresparring kan hjælpe med at finde frem til bedst mulige måde at støtte positivt op om dit barns udvikling og trivsel:

 • Ligger der angst, traumer, selvværdsproblematikker eller andet bag
  mit barns mistrivsel?
 • Hvad er grunden til mit barns adfærd?
 • Hvordan hjælper jeg bedst mit barn videre, til positiv udvikling?
 • Gør jeg det godt nok? Eller hvordan kan jeg ellers gøre?
 • Hvordan håndterer jeg mit barns følelser, angst og undvigende adfærd?
 • Hvordan møder jeg og håndterer jeg mit vedholdende eller
  kravafvisende barn?
 • Hvordan sikrer jeg bedst muligt, at mit barn udvikler et godt
  selvværd?
 • Hvor meget skal barnet hjælpe til hjemme og evt. have i belønning
  eller lommepenge?
 • Hvor meget skal barnet eller barnet klare selvstændigt >< have hjælp
  til?
 • Hvor mange aftaler og fritidsaktiviteter bør barnet have kontra tid
  til at lade batterierne op?
 • Skal vi have skærmregler – hvilke? Og hvad med sengetider?
 • Vil jeg, som forældre, sætte forbud op eller i tillid, have gode
  snakke og aftaler med min teenager? Og hvordan vinder jeg mit barns
  tillid, hvis det er gået tabt?
 • Hvordan passer jeg på mig selv, så jeg selv har det godt?
 • Osv. – listen er lang.

Du er god nok!

Det er vigtigt at huske, at der ikke findes en enkelt rigtig løsning på forældreskab. Vi er alle forskellige og har vores egne unikke livsvilkår og perspektiver, både som børn og som voksne. Det er derfor vigtigt at følge sin mavefornemmelse og vælge den tilgang til forældreskab, der passer bedst til ens barn og familie.

Ikke desto mindre kan det som forælder være gavnligt at søge støtte og sparring fra en professionel, der kan give dig den nødvendige vejledning og hjælp til at styrke din rolle som forælder. Ved at stille de rigtige spørgsmål og give dig den rette støtte, kan du blive bedre rustet til at håndtere udfordringerne i forældreskabet og skabe en positiv udvikling for både dig selv og dit barn.

Du får:

 • En personlig samtale på cirka en time, som kan foregå enten i klinikken, via telefon eller online over Zoom.
 • En tillidsfuld relation, hvor du bliver lyttet til og mødt med anerkendelse og forståelse for din situation.
 • Sparring, der vil blive tilpasset præcis til dine og jeres behov og udfordringer i forældreskabet.
 • Ærlig kommunikation, hvor jeg kærligt giver dig et skub i den rigtige retning og vejleder dig i, hvordan du bedst kan støtte dit barn.
 • Et kærligt boost af din selvtillid som forælder, så du føler dig tryg og god nok til at tackle udfordringerne i forældreskabet.

Inden der træffes en beslutning om forældresparring, tilbydes altid en gratis og uforpligtende forsamtale á 60 min. Jeg anbefaler, at begge forældre så vidt muligt deltager. Som udgangspunkt foregår samtalen i klinikken, men kontakt mig på forhånd, eller skriv en note ved booking, hvis du ønsker samtalen telefonisk eller online. Der kan også aftales besøg i eget hjem, nær Vejen. Er du i tvivl, er du velkommen til en kort, gratis telefonisk samtale, før du booker tid.

Med samtalen får I:

Mulighed for at mærke, om tilliden er der til mig.

Hjælp til at afdække, hvori udfordringerne er, og hvad næste skridt er.

Hjælp til afklaring af behov for indsatsen.

Book tid til din uforpligtende forsamtale herunder:

Til forsamtalen drøftes, hvorvidt I som forældre blot har behov for forældresparring, eller om barnet eller den unge også vil kunne drage nytte af et individuelt tilrettelagt trivselsforløb inkl. forældresparring.

Læs mere om et individuelt tilrettelagt trivselsforløb for børn eller unge.

Menu