NADA Café eller NADA som supplerende behandling

NADA – en effektiv behandlingsform

 • Har du eller dit barn angstproblematikker, autisme, ADHD eller andre diagnoser?
 • Er du forælder til et barn med angst eller anden form for mistrivsel?
 • Løber du for stærkt i hverdagen og føler dig presset?
 • Føler du dig stresset, med tankemylder, uro og søvnproblemer?
 • Er du nervøs inden eksaminer eller andre præstationer?
 • Har du behov for lidt ekstra ressourcer efter sygdom eller en svær periode i dit liv?
 • Har du svært ved at håndtere vrede eller andre følelser?

Hvis du har svaret ja til én eller flere af ovenstående, så kan NADA være noget for dig og / eller dit barn, enten som supplerende behandling samtidig med zoneterapi, eller som gruppebehandling til NADA café.

Hjælp til indre ro og balance

NADA er godt som supplement til anden behandling og er med til at afstresse krop og psyke. NADA skaber kontakt til vores eget selvberoligende system, danner grundlag for refleksion og hjælper til at finde indre ro og balance. Du får hermed mere overskud til at arbejde med dig selv. NADA tilbydes i klinikken til NADA Café, eller som supplement til enten zoneterapeutisk behandling eller i et trivselsforløb. Der kan også sætte magnetiske kugler, i stedet for nåle, eller imellem nålebehandlingerne. Behandlingen er også mulig som uden anden behandling. Dette er dog ikke muligt at booke online, så kontakt mig.

Målet med NADA er at få kontakt til sig selv og egne ressourcer. NADA er tænkt som støtte i et længerevarende behandlingsforløb, for at bedre sundhed og håndtere f.eks. abstinenser, angst, stress, søvnproblemer, tankemylder, vrede og uro, men kan også anvendes til lindring her og nu, i akutte situationer. Jeg oplever, at modtagere af NADA behandling bliver meget afslappede og mærker ro i hovedet. De sover bedre og bliver bedre til at tackle udfordringer, ligesom tankemylder mindskes.

Nogle oplever en følelsesforløsning under behandlingen, hvilket kun er gavnligt. Ofte går vi og gemmer på følelserne, men kroppen husker, og følelserne sætter sig. Derfor opleves det, at man har det bedre, efter en følelsesforløsning. Det bliver lettere at håndtere følelser og indre smerte, jo flere behandlinger der gives. NADA giver ikke blot ro, men hjælper også med den indre proces og bygger systemet op.

Hvis ørerne opleves hårde og/eller ømme, skyldes det ofte, at stresshormonet er steget. Dette er tegn på aktive og dermed behandlingskrævende punkter, hvilket er positivt og vidner om, at et godt resultat er muligt. Det samme gælder punkter som bløder, når nålen fjernes. Når nålene har gjort sin virkning, vil nogle også opleve, at nålene slipper af sig selv.

5 punkter

NADA er de samme fem akupunkturpunkter i begge ører over 45 min. med standard-nåle, i rolige omgivelser. Det er vigtigt, at man sidder eller ligger i ro med nålene under forløbet, da NADA som udgangspunkt er en non-verbal behandlingsmetode.

 • Sympatikus: Et stressdæmpende og fysisk afslappende punkt. Repræsenterer jordelementet, som giver næring til krop og psyke. Nøgleord for punktet er: Abstinensbehandling, sindsro, omsorg, styrkelse af nyren, stresslindring, regulation af sympatikus og para-sympatikus tilstand (=”alarmberedskab” og “ro-system”).
 • Shen Men: Et punkt, der regulerer psykiske ubalancer og er meget beroligende. Repræsenterer ildelementet, som giver varmeenergi, emotioner og udstråling. Nøgleord for punktet er: Angst, sårbarhed, grænser, håndtering af følelser, tålmodighed, åbenhed, relationer og behov.
 • Nyren: Et punkt, der giver energi og øger viljestyrke. Punktet repræsenterer vandelementet, som er nødvendigt for al liv. Nøgleord for punktet er: Viljestyrke, intuition, visdom, angst- og stresshåndtering.
 • Lungen: Et punkt, der håndterer sorg og tab samt øger evnen til at give slip og finde ro i sig selv. Punktet repræsenterer metalelementet, som giver næring til vandet. Nøgleord for punktet er sorg, taknemmelighed samt evne til at give slip og komme videre.
 • Lever: Et punkt, der hjælper med at håndtere vrede, forebygge krampe, stress og abstinenser. Punktet repræsenterer træelementet, som giver vækst og handling. Nøgleord for punktet er accept, dynamik, planlægning, fantasi og vredeshåndtering.

Hvordan foregår NADA Café

 • Efter tur sættes der 5 nåle i hvert øre, inde på briksen, i mit lokale, hvorefter du lægger dig i en afslappende stilling, efter guiding fra mig, på din plads, sammen med de øvrige deltagere. Stillingen er god til at få ryggen til at slappe af, give slip på spændinger og få ny energi. Stillingen er også fantastisk til at arbejde med dit åndedræt og din psoas muskel (dybe hoftebøjer). Er denne stilling ikke behagelig, guider jeg individuelt.
 • Der vil være afdæmpet musik og hyggelig belysning. Behandlingen er med en kort, rolig guidning af åndedrættet, hvorefter resten af tiden er i ro, mens nålene virker. Efter 45 min. i alt tager jeg nålene ud efter tur, også inde på briksen i mit lokale.
 • Der er en kop beroligende NADA te, der understøtter behandlingen, bagefter, til de der ønsker det.
 • Der er mulighed for sparring eller deling af oplevelser, efter behandlingen, mens vi nyder teen. Men NADA Caféen er et frirum, hvor du ikke behøver at fortælle noget om dig selv i gruppen, ligesom der ikke er krav om samtale omkring årsag til ønsket om at modtage Nada.

Praktiske oplysninger:

Sted NADA Café: Ulla Knudsen (hos Kiropraktisk Klinik Vejen), Ådalen 13B, st. tv., 6600 Vejen.

Tid NADA Café: Første mandag hver måned, næste gang 1. juli 2024, kl. 19-20.30 (ledige pladser) Kontakt mig endelig også ved interesse for NADA Café en anden dag, hvis I er en gruppe a` 4-8 personer. Der kan altid bestilles NADA som supplerende behandling, individuelt.

Alder: For NADA Café 14+. NADA som individuel supplerende behandling kan gives til børn også (7+), evt. som magnetiske kugler i stedet, hvis der er nåleskræk.

Betingelser NADA café: Der er betaling pr. gang, og prisen er 129 kr. Caféen afholdes KUN ved minimum 4 deltagere. Tilmelding er bindende, og pengene returneres ikke. Aflyses Caféen pga. for få tilmeldte, kan betalingen overføres til en anden gang. Der er plads til max 8 deltagere.

Tilmelding og tidsbestilling: Tilmelding til NADA Café er muligt gennem nedenstående link. Ønskes NADA som supplerende behandling til zoneterapi, kan du skrive en note ved booking af tid. Kontakt mig hvis NADA evt. ønskes som eneste behandling.

Menu